Furaje pastrav
Furajul extrudat VERONESI pentru creşterea păstrăvului de la veronesi este recomandat pentru hrănirea peştilor crescuţi în condiţii de fermă intensive dar si non-intensive .
Furajul pentru pastravi este sub formă de granule compacte incepand cu 2mm, 3mm, 4mm si 6mm in functie de greutatea pastravului .
Veronesi este un furaj plutitor sau scufundabil de îngrășare cu un nivel mare de energie, si este recomandat pentru utilizare în condițiile destul de variabile de mediu a majoritatii fermelor din România. Furajul de pastrav dă rezultate notabile și o economie a cantitatii de hrana datorita echilibrului dintre nivelul de proteină și cel de grăsime dar și a digestibilitătii foarte ridicate a materiilor prime folosite – ele provenind din grasimi animale exclusiv .
Hrana uscată pentru păstrăv de la veronesi este realizată prin extrudare, ușor de digerat, datorită tehnologiei de fabricație .Raportul energo-proteic optim asigură creșterea și dezvoltarea excelenta, precum și o stare de sanatate ridicata a pastravului .
Furaj Pastrav Veronesi gama Power LE
Furaj Pastrav Veronesi gama Power
Furaj Pastrav Veronesi gama Vita -puiet
Furaj Pastrav Veronesi gama ECOSTART – PUIET
Pentru consultanta tehnica va stam la dispozitie 0749544320
Pentru detalii puteti consulta site-ul producatorului www.fishfeed.eu
La noi gasesti raspunsul la intrebarile tale:
Tabel furajare pastrav
Furajarea patravului.
Cat mananca un pastrav pe zi?
Reteta hrana pastrav

Furajarea pastravilor
Cantitatea de hrană care se distribuie zilnic (raţia) se stabileşte în funcţie de valorile înscrise în tabelul următor care prezintă, pe 12 coloane, cantităţile de granule (în kg) ce se administrează la 100 kg peşte în funcţie de mărimea lui. Se dă mai jos un exemplu de calcul.

Intr-un bazin avem un efectiv de păstrăv curcubeu de 20.000 exemplare de puiet de 1,5 ani. Se scot, la întâmplare, 10 peşti şi se cântăresc într-o galeată cu apă cu tara cunoscută, stabilindu-se o greutate medie de 35 g/bucată. Rezultă că greutatea vie a întregului efectiv de păstrăvi din bazinul respectiv, la data când se efectuează această operaţie este :

20000 exemplare x 35 g = 700 kg peşte.

Temperatura apei, luată cu termometrul la sursa de alimentare, este de 150C. Pentru calcularea raţiei se caută valoarea 15 la temperatura aerului. Greutatea medie a peştilor este de 35 g, ea încadrându-se în col. 7, corespunzătoare lungimii de 15 cm. Procentul corespunzător temperaturii de 150C este 2,3. Prin “regula de trei simplă” se obţine :

dacă la 100 kg peşte se administrează 2,3 kg hrană granulată la :

700 kg peşte revin 700 x 2,3/100 = 16,1 kg.

Deci, rotunjit, se vor administra, zilnic, 16 kg granule în 2-3 tainuri (mese) de câte 5,33 kg.

Peştilor se vor administra granule de 2 mm.

Este absolut necesar să nu se scoată din saci hrană mai multă decat raţia zilnică.

Nehrănirea păstrăvului în perioada de vară, când temperatura apei este optimă, duce la slăbirea rapidă a lui. Un post de o săptămână – fără hrană – anulează creşterea în greutate realizată în tot atâtea zile de hrănire normală, lucru care însă nu se întâmplă la o temperatura sub 60C.

Se ştie că păstrăvul curcubeu consumă hrană de la suprafaţa apei în timp ce indigenul şi fântânelul consumă de la adâncime, motiv pentru care hrana granulată destinată curcubeului trebuie să aibă o flotabilitate mai ridicată, îndeosebi cea destinată puietului.

In funcţie de efectivele de peşti pe care le avem şi de producţia de păstrăv pe care am stabilit-o a o produce anual este necesar să cunoaştem cantitatea de hrană, pe sortimentaţii, de care avem nevoie.
#furaje pastrav braso #furaje pastrav sibiu # furaje pastrav fagaras

Show sidebar

Furaje VERONESI PLUTITOARE (5)

FURAJE VERONESI PUIET (2)

Furaje VERONESI SCUFUNDABILE (4)